OM OSS

Magnus Roos – VD

Magnus har varit i sportindustrin sedan 1988 och arbetat på PeoWe, Sponsor Strategi, S-Com Chicago och Sport Business i London samt idag egen konsult på Sport Business Nordic AB.

Över 25 års erfarenhet inom sport, sponsring och event med kunder som Adidas, DHL, Ericsson, Google, Sony, Unibet för att nämna några av ca 80 företag som varit uppdragsgivare genom åren. Deltagit i projektarbeten gällande OS, VM, EM samt andra internationella event som Volvo Ocean Race, VM i handboll, VM i ishockey, EM i fotboll, WRC m.fl.

Idag är Magnus Roos en av landets mest meriterade konsulter inom såväl nationella som internationella sportindustrin med ett nätverk och kontaktpersoner i över 40 länder. Har även skrivit två böcker, Sponsorship & Sportmarketing och Sponsorship, a way of communication.

Anders Westin – Projektchef & Affärsutvecklare

Anders har arbetat med marknadsföring, media, sport och start-ups i över 24 år på en strategisk och taktiskt operativ nivå.

Gedigen erfarenhet från både försäljning och investering med tidigare roller som marknadschef, varumärkesansvarig, affärs- & konceptutvecklare, senior projektledare, content manager och entreprenör. Därmed finns en djup och bred kompetens som sträcker sig över flera branscher och som inkluderar genuin kunskap om drivkrafterna bakom varumärken, produkter och olika ägarstrukturer. Till detta ska läggas en välutvecklad förmåga att se strategiska och taktiska affärsutvecklingsmöjligheter med kreativ höjd.

Företag och varumärken som Anders arbetat med är bl.a. TV4, Carlsberg, SONY, WWF, Röda Korset, AIK Hockey, Marathongruppen, Newsec, UEFA, PepsiCo., SVT, Elitfotboll Dam och Svenska Golfförbundet.

Anders Haslum – Projektledare

Anders har en bakgrund inom marknadsföring och sociala medier, och har sedan 2014 drivit Svenska Sportnätverket, Sveriges största samlingsplats för personer i sportbranschen.

Förutom att anordna fysiska nätverksträffar i flera svenska städer (Stockholm, Göteborg och Malmö) har Anders utformat nätverket till att vara en resurs för både nuvarande och blivande yrkespersoner i sportbranschen, som vill ta sin karriär till nästa nivå.

Anders är en av projektledarna på Sportseminarier och är konsult under andra projekt inom evenemangs- och sportbranschen, så som Bandy-VM 2017.

Jakob Wikenstål – Projektkoordinator

Sportentreprenören Jakob har arbetat med bl.a. IF Stockholm Open, Nordea Masters, Fotbolls EM 2016, Tonsser, Ishockey VM 2018, Svenska Triathlon Cupen, Handbolls EM 2020, IFK Klagshamn, Nordic Sports Tech, European Association for Sport Management och Sportidealisten.